levné cestování - stopover na letišti

Top místa na Havaji + tipy jak ušetřit

Pokud již máte zakoupenou letenku, máme pro Vás tipy, jak ušetřit na cestách po Havaji. A nejen to, dokonce i tipy na místa, která byste si neměli nechat ujít.

Každý ostrov na Havaji je nečím výjimečným a byla by škoda zůstat jenom na Ouahu. Každopádně pro ty, kteří zde budou začínat svoji dovolenou, není tu nutné půjčovat auto. Po celém ostrově je dobře dostupná a levná hromadná doprava s názvem TheBus.

Na Oahu můžete navštívit USS Arizona Memorial (Pearl Harbor), slavnou Waikiki beach či Diamond Head, ze kterého je krásný výhled na Honolulu. Pokud byste chtěli, můžete navštívit i ananasovou plantáž firmy Dole. Na Ouahu Vám bude stačit maximálně 5 dní, pak by nebylo na škodu opustit ostrov a podle času si vybrat další. Mezi nejznámnější ostrov patří Maui, pro turisty zajímavý The Big Island, Kauai, Molokai či Lanai.

Teď už záleží na Vás, který ostrov si vyberete. Každý je něším výjímečný. Letenky z Honolulu na další ostrovy se pohybují kolem 50 USD, společností tu letá několik. Hawaiian AirlinesIsland Air nebo Mokulele Airlines.

TOP místa na Havaji

Nadherných míst na Havaji je spoustu, proto zde uvádím podle mě nádherná místa na Havaji, která jsou Top a neměli byste si je nechat ujít.

Haleakala National Park, Maui

halkala-np

Hanauma Bay Nature Preserve, Oahu

hanauma-bay

Waimea Canyon, Kauai

waimea

Akaka Falls State Park

akaka-falls

Hawai’i Volcanoes National Park

volcanoes-np

Ubytování

Náklady na ubytování můžete zlevnit v případě, že byste si s sebou vzali stan a po většinu času spali v kempech. Na Big Islandu by se Vám mohla hodit stránka Wiki Permits. Pokud si neplánujete brát stan, dobrým společníkem kromě booking.com může být AIRBNB  se slevou 990 Kč na první ubytování.

Autopůjčovny

Jedním trikem, jak zlevnit náklady při bookovaní auta přes Autopůjčovny  je vlastní pojištění. Pokud plánujete více výletů do roka, určitě se Vám to vyplatí. Jedním z nich je ICARHIREINSURANCE, kde za celý rok zaplatíte 2 200 Kč/rok ( v případě, že budete chtít půjčovat auto kdekoliv po světě za 59,99 GBP. Pokud jen v Evropě, zaplatíte 39,99 GBP tedy cca 1500 Kč a jste pojištěni v případě poškození auta z autopůjčovny. Sama jsem využila a při poškození vrátili bez problému peníze. Jen si zjistěte, jaké dokumenty potřebujete od autopůjčovny. Společností je více, vlastní zkušenost mám ale s výše uvedenou.

Pojištění 

Klasické pojištění už se v dnešní době nevyplatí. Je tu spoustu dalších možností, kde se nechat pojistit. Pokud vlastníte kreditní kartu, podívejte se na cestovní pojištění, které banka nabízí. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Fio banku, která dřívě pojistila na celý měsíc za 69 Kč (Gold), dnes už tato akce neplatí, nicméně se můžete pojistit za 800 kč ročně. Další variantou pokud jste studenti, využijte ISIC  cestovní pojištění za 200 Kč na rok. Opět můžu doporučit sama jsem využila.

ESTA

A poslední na co byste neměli zapomenout je ESTA. Pro Vstup do země je nutné pořídit si ESTA, o kterou zažádáte online a bude Vás stát 14 dolarů. Platnost je na 2 roky.

Přeji krásně strávenou dovolenou na Havaji, ať už se rozhodnete pro jakýkoliv ostrov. ALOHA!

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz