levné cestování - stopover na letišti

easyJet: rozměry zavazadel 2022

Letecká společnost easyJet mění od 10. února 2021 podmínky pro kabinová zavazadla. V ceně letenky bude pouze malé příruční zavazadlo, rozměry: 45 × 36 × 20 cm, které se musí vejít pod sedadlo před Vámi. U letecké společnosti není nastaven žádný hmotnostní limit, vzít si tak můžete tolik, kolik unesete.

Nové rozměry příručního zavazadla:

příruční zavazadlo EasyJet - nové rozměry

Pokud si připlatíte za sedadlo v prvních 5-ti řadách nebo sedadlo s extra místem na nohy (první sedadla či sedadla u exitu), budete si moci vzít k zavazadlu: 45 × 36 × 20 cm na palubu také další velkou kabinovou tašku o rozměrech 56 x 45 x 25cm. Prémiová sedadla se pohybují od 429 Kč za jeden směr. Cenově je to podobné jako u ostatních nízkonákladových leteckých společností + máte již v ceně sedadlo a více místa na nohy. V letadle je  42 míst se 2 kabinovými zavazadly.

Pokud si zaplatíte členství easyJet Plus a nebo zakoupíte letenky v tarifu FLEXI, budete si moci vzít na palubu také dvě tašky. 1x menší tašku o rozměru: 45 × 36 × 20 cm + 1x větší zavazadlo o rozměru: 56 x 45 x 25cm.

Pokud byste si chtěli zakoupit větší zavazadlo, můžete případně využít také tzv. Hands Free:

Jednoduše odbavíte zavazadlo do maximální velikosti: 56 x 45 x 25 cm na easyJet Plus Bag Drop, když dorazíte na letiště a opět si ho vyzvednete mezi prvními na zavazadlovém pásu, jakmile přistanete v cílové destinaci. Na palubu si pak vezmete malou kabinovou tašku, max. velikost: 45 x 36 x 20 cm, která se musí vejít pod sedadlo před vámi. Cena je cca 210 Kč za jednosměrný let. Lze si je zakoupit před letem nebo na letišti.

Změny rozměru příručního zavazadla letecká společnost provádí, aby vylepšila a urychlila nastupování do letadla a aby nedocházelo ke zpožděním jejich letadel. 

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz